Domácí křupavý chleba

31. října 2015 v 7:13 | Dana |  Recepty
Suroviny:
3 hrnky hladké mouky (můžete nahradit chlebovou, špaldovou..., chleba však nebude tak nadýchaný)
1 lžička sušených kvasnic
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu ( další ingredience podle chuti - cibulka, česnek, bylinky, semínka...)
1,5 hrnku vody

Postup:
Všechny suroviny smícháme do mísy a přikryjeme utěrkou. Necháme odležet 6-12 hodin.
Těsto přendáme na pomoučený vál a vyválíme na obdélníkovou placku vysokou asi 2-4 cm.
Necháme odpočívat asi 15 minut.
Těsto přeložíme jako šáteček (zleva doprava, zhora dolů k sobě). Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut odpočívat.
Zapneme si troubu na 230°C, vložíme do ní prázdný pekáč, aby se předehřál.
Chleba vložíme do horkého pekáče, můžeme posypat semínky. Pečeme 30 minut na 230°C. Sundáme pokličku a pečeme ještě 15 minut.
A je hotovo! Je dobré si na chleba zadělat ráno před odchodem do práce nebo večer, když jsme druhý den domaMrkající
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama