Čokoládová bábovka s cukrovou krustou

8. listopadu 2015 v 16:24 | Dana |  Recepty
Suroviny:

Těsto:
4 vejce
1 hrnek moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3/4 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
100 g hořké čokolády

Cukrová krusta:
50 g rozpuštěného másla
3 lžíce cukru moučka

Postup:
Vyšleháme vejce s cukrem (moučkovým i vanilkovým), postupně přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a kakao. Těsto vlijeme do olejem vymyzané silikonové formy na bábovku ( jinou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou). Čokoládu nalámeme na kostičky a "zapíchneme" zhora do těsta tak, aby se čokoláda ponořila a nebyla vidět. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 180°C asi 3/4 hodiny. Zkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí, je hotovo.
Po upečení vyndáme bábovku z formy, povrch potřeme rozpuštěným máslem a sypeme moučkovým cukrem.
Dobrou chuťMrkající

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama