Domácí jogurt

8. listopadu 2015 v 16:39 | Dana |  Recepty
Suroviny:
1l mléka
1 malý kelímek bílého jogurtu

Postup:
V hrnci ohřejeme (přibližně na 40°C) celé mléko i s rozmíchaným jogurtem(čím tučnější, tím hustší).

Do směsi můžeme podle chuti přidat kondenzované mléko, sušenou smetanu nebo cukr. Také se dá použít místo bílého jogurtu ochucený. Já dělám bez přísad, jogurt se pak dá přisladit medem, domácí marmeládou, nebo si do něj vmícháme müsli, ovesné vločky, apod. Neochucený jogurt využijeme do salátů, dresingů...

Jogurt je nejjednodušší připravovat v jogurtovači. Je to elektrický přístroj, který ohřívá skleničky se směsí. Necháváme asi 5-6 hodin. Čím déle, tím je jogurt kyselejší.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama